Öntőgépszerviz Kft. magyar english deutsch
MAGUNKRÓL SZOLGÁLTATÁSAINK SZAKÜZLET LETÖLTÉSEK KARRIER KAPCSOLAT
Öntőgép szerviz
Forgácsoló üzem
Hidraulika szerviz
Elektromos szerviz
Gép szerviz
Hidraulika szaküzlet
Tömítésgyártás
Tömlőgyártás
Célgép tervezés, gyártás
Nehézgép mozgatás
Képviseletek
Hasznos információk
Korábbi hírleveleink
Szemcse szórás, festés
Gépparkunk
Használt géplista
Hidraulika henger hónolása
Hidraulika hengerek hónolása Ø37 mm-től Ø650 mm-ig max. 3000 mm hosszban

Hidraulika henger hónolása

Hidraulika hengerek hónolása Ø37 mm-től Ø650 mm-ig max. 3000 mm hosszban

Mi is a hónolás? Valószínűleg, a forgácsolásban jártas szakembereknek nem mondunk újat, azonban lássunk egy rövid áttekintést a technológiáról!

A hónolás (dörzsköszörülés) kis sebességű felületfinomító eljárás, amelynél a megmunkálási ráhagyásnak megfelelő anyagot egy hasáb alakú dörzsköszörű-szerszám forgácsoló éleivel (szemcséivel) távolítjuk el. A hónolás célja rendszerint nagy (méret- és alak-) pontosságú finom felületek előállítása. Leggyakrabban hengeres felületekhez használjuk, és ezzel az eljárással általában csak néhány századmilliméternyi anyagot távolítunk el.

Jellemzően acél illetve öntöttvas a hónolt anyag, de az eljárás a lágyabb anyagoktól a legkeményebbekig alkalmazható. Megmunkálhatók alumíniumötvözetek, nitridált rétegű vagy wolfram-karbid ötvözetű anyagok, de kerámiákhoz és műanyagokhoz is alkalmas technológia.
A dörzsköszörüléssel megmunkált felületek előírt mérettűrése leggyakrabban 0,025….0,0025mm között van. Nagypontosságú alkatrészek esetén tized mikron nagyságrendű mérettűrések is előfordulnak.

A hónolással R=0,25....0,40 µm-es felületi érdesség különösebb nehézség nélkül érhető el.
 
Hol használjuk ezt a technológiát?

A hidraulikus munkahengereknél megvalósuló alternáló mozgás következtében a dugattyú a hüvelyhez képest elmozdul. A súrlódás csökkentése és a minél jobb tömítettség elérése érdekében a hüvely működő falának felületi érdessége a lehető legfinomabb kell, hogy legyen. Ilyen megfelelő felületi érdességet érünk el a hónolás során. De a hónolás technológiája megoldást nyújthat például a műanyagipari, gyógyszeripari és az egyéb vegyipari gépek hengeres alkatrészeinek javításában, gyártásában is.

 
 


Támogatás
Aktualitások, hírek
KFI 2024
Támogatás a gyermekekért
20 éves szülinapi vevőtalálkozó
Családi Nap az Öntőgépszerviz Kft-nél!
Elindult az Euroguss 2022
Archív
 
 
Adatvédelmi nyilatkozat  | Az oldalt tervezte és készítette: Y'Solutions WebStudio
Copyright © 2012-2017. www.ontogepszerviz.hu | Öntőgépszerviz Kft, Budapest. | Az oldal tulajdonosa az ÖNTŐGÉPSZERVIZ KFT.
Frissítve: 2020.08.12.