Öntőgépszerviz Kft. magyar english deutsch
MAGUNKRÓL SZOLGÁLTATÁSAINK SZAKÜZLET LETÖLTÉSEK KARRIER KAPCSOLAT
Öntőgép szerviz
Forgácsoló üzem
Hidraulika szerviz
Elektromos szerviz
Gép szerviz
Hidraulika szaküzlet
Tömítésgyártás
Tömlőgyártás
Célgép tervezés, gyártás
Nehézgép mozgatás
Képviseletek
Hasznos információk
Korábbi hírleveleink
Szemcse szórás, festés
Gépparkunk
Használt géplista
Útváltó szelepek
CETOP szabvány szerinti elektromos működtetésű hidraulikus útváltó szelepek bő választékban.

Teljeskörű Autodesk Fusion 360 integráció az Öntőgépszerviz Kft-nél


Az Öntőgépszerviz Kft. az ipar számos területére készít egyedi és kissorozatú alkatrészeket, forgácsolással. Tavaly számos szolgáltatásukat kibővítve, a szerszámgyártás világába is beléptek.

Az elkészítendő munkadarabok változatossága és a megrendelők által támasztott követelmények megkívánják a pontos, megbízható és gyors gyártást, ezért az Öntőgépszerviz Kft. számára kézen fekvő volt a hagyományos gyártástervezés leváltása egy modern CAD-CAM megoldásra.
 

A Fusion 360 bevezetése

DSC00662

A cég gyártástervezési folyamatának digitalizációja során a következő alapfeladatokat kellett megvalósítani:

  • A gyártástervező kolléga testreszabott CAD-CAM oktatása
  • Posztprocesszorok fejlesztése a vállalat 3- és 5-tengelyes marógépeihez
  • Gépkinematika készítése az 5-tengelyes marógépekhez
  • Testreszabott NC adatlapsablonok elkészítése

A fejlesztés első fázisaként, a cég egy testreszabott oktatás keretén belül felkészítette gyártástervező mérnök kollégáját a Fusion 360-nal történő munkára. A képzés tematikája a cégnél előforduló gyártási feladatokhoz igazodott annak érdekében, hogy a kollégák hatékonyan tudják elsajátítani a szükséges képességeket.

A Fusion 360 CAM implementálása során elsőként a cégnél található 3-tengelyes marógéphez készültek el a testreszabott posztprocesszorok. Második lépésben, az 5-tengelyes gépekhez az egyedi posztprocesszor mellett, a gép kinematikai modellje is elkészült, hogy a cég tervezője már a CAM programozás során pontosan tudja ellenőrizni a gépmozgásokat és ütközés vizsgálatot tudjon készíteni.

Gépszimuláció2.0

Mivel az Öntőgépszerviz Kft. korábban is alkalmazott gyártási dokumentációt, ezért a digitális átállás megkönnyítése érdekében egy olyan NC adatlapsablon készült, amely az általuk használt korábbi formátumot követve készíti el a CAM rendszerrel programozott alkatrészek gyártási dokumentációját. Ez lehetővé tette a megszakítás nélküli gyártást, hiszen az üzemben a megszokott módon folytatódhat a munka.
 

Hatékonyság és költség csökkenés

A hagyományos, gépen történő programozással szemben a CAD-CAM rendszer használata jelentősen javított a cég termelésének megbízhatóságán, hibamentességén, rugalmasságán és gyorsaságán. Ezek mellett a párhuzamosan végzett CAD-CAM tervezés és gyártás a régebbi, hagyományos folyamathoz képest jelentősen kisebb költségeket eredményezett, már az átállást követő első félévben is.

DSC02834

Végeredményként, a Fusion 360 CAD-CAM rendszer bevezetésével a gyártástervezés hatékonysága jelentősen megnőtt, amely köszönhető egyrészről a gyártási idők csökkenésének, másrészről a megbízhatóbb és pontosabb tervezési folyamatoknak. A testreszabott oktatás során elsajátított tudást felhasználva, valamint a modern CAD-CAM rendszerhez illesztett alkalmazások segítségével, az Öntőgépszerviz jelentős előnyökre tett szert a tervezési és gyártási folyamatok digitalizációjával.

A Fusion 360 rendszerre való átállás nemcsak a megmunkálási folyamatokat, hanem az ügyfelek felé történő árajánlat készítést is meggyorsítja és automatizálja.
 

Célok a jövőre nézve

A cég hamarosan érkező lineáris megmunkáló központja a Fusion 360 által, innovatív módon, teljesen automatizált gyártást tesz majd lehetővé. A hagyományos, gépnél történő CAD-CAM program betöltése helyett, a tervező kolléga egy gombnyomással adhatja át a megírt programokat a megmunkáló központnak. Az automatizálást a fix szerszámtár és a Heidenhain-iTNC 530 vezérlő egység használata teszi teljes körűvé.

A vállalat célja a jövőre nézve a 3D-s felületek infratraszterral történő mérése a marógépben. Ezzel a technológiával egy teljes munkafolyamatot megspórolva, egyhelyben tudják majd a munkadarabok paramétereit megmérni.

nc_adatlapsablon

 
 


Támogatás
Aktualitások, hírek
Támogatás a gyermekekért
20 éves szülinapi vevőtalálkozó
Családi Nap az Öntőgépszerviz Kft-nél!
Elindult az Euroguss 2022
Dunakeszi VSD és az Öntőgépszerviz Kft.
Archív
 
 
Adatvédelmi nyilatkozat  | Az oldalt tervezte és készítette: Y'Solutions WebStudio
Copyright © 2012-2017. www.ontogepszerviz.hu | Öntőgépszerviz Kft, Budapest. | Az oldal tulajdonosa az ÖNTŐGÉPSZERVIZ KFT.
Frissítve: 2020.08.12.